Krävde kort fängelsestraff och utvisning ur landet

HÄSSLEHOLM. Assistentåklagare Malin Paulsson krävde ett kortare fängelsestraff och utvisning ur landet för de båda män 19 och 22 år gamla som på fredagseftermiddagen stod åtalade inför tingsrätten i Hässlehom, för två stölder i Sösdala och två försök till stölder i Sandåkra natten till den 24 oktober i år.
Hässleholm • Publicerad 13 november 2001

Båda männen är utländska medborgare, varav den yngste saknar hemvist i Sverige. Männen åtalades för att ha slangat bensin från en bil som var uppställd på Villagatan i Sösdala. Från en annan personbil som var parkerad på samma gata hade en bilstereo och två högtalare tillgripits. Värdet av de stulna uppgick till drygt 2000 kronor. I Sandåkra försökte de stjäla bildäck från en parkerad bil och en stereo från en annan bil. Gärningsmännen flydde från platsen när larmet utlöstes i den ena bilen. Den 22-årige mannen erkände de brott som lades honom till last medan den yngre bara erkände att han varit behjälplig vid stölden av bilstereon. Tingsrätten meddelar dom i målet om en vecka. Samtidigt beslöt rätten att den åtalade 19-åringen som suttit häktad omedelbart skulle försättas på fri fot. ewe.nilsson @kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.