Kulturhuset kostade 152 milj kronor

HÄSSLEHOLM. Kulturhuset i Hässleholm blev 11 miljoner kronor dyrare än beräknat. Enligt kommunens tidigare kontrakt med PEAB, skulle takpriset för entreprenad kontraktet i samarbetsavtalet ligga på 141,5 miljoner kronor och utefter denna summa bestämdes kommunens hyreskostnad. När slutnotan nu är klar efter diverse tillkommande arbeten så landade den slutliga byggkostnaden på 152497000 kronor. Kommunstyrelsens arbetsutskott tillstyrkte vid sitt sammanträde på onsdagen, denna slutsumma som underlag för kommunens hyreskostnader.
Hässleholm • Publicerad 7 november 2001

Arbetsutskottet föreslår att kommunstyrelsen ska teckna nya tvååriga fondförvaltaravtal, vilket innebär att Carlsson Investment Management får förvalta 70 procent av kommunens pensionskapital som den 30 september uppgick till 382 miljoner kronor och 30 procent, motsvarande 161 miljoner, ska förvaltas av Nordea Investment Management under den kommande tvåårsperioden. Arbetsutskottet förklarade sig också positiva till att teckna ett nytt serviceavtal med Hälsoringen om företagshälsovårdstjänster i kommunen. Arbetsutskottet sa också ja till det föreslagna samarbetsavtalet mellan Hässleholm, Osby och Östra Göinge kommuner när det gäller geografisk informationsteknologi och geografiska informationssystem. Butiker och företag utmed Tredje Avenyen har ställt ersättningskrav mot Hässleholms kommun för de ekonomiska förluster de lidit i samband med ombyggnaden av gatan framför deras butiker. Arbetsutskottet uppdrar åt tekniska nämnden att handlägga frågan. HässleCity får ett kommunalt bidrag på 200000 kronor för utredning om Hässleholms centrum. I samband med den planerade byggnationen inom kvarteret Verkstaden i Hässleholm, Norra Station, så måste den befintliga transformatorstationen vid gamla elverket flyttas. Arbetsutskottet uppdrar åt byggnadsnämnden att upprätta en ny detaljplan för området mellan brandstationen och södra stambanan dit det är tänkt att flytta transformatorstationen. Arbetsutskottet hänvisar till tekniska kontorets utredning, när man avstyrker miljöpartiets motion om investeringar i solenergi på kommunala badhus. Motiveringen till avslaget är att kostnaderna är för höga för att man ska få ekonomi i installation av solfångare. ewe.nilsson @kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.