Kvinnojour i Hässleholm startar troligen på nytt

HÄSSLEHOLM. Det mesta tyder på att Hässleholm åter ska få en fungerande kvinnojour i kommunen, sedan verksamheten legat nere i många år. Vid de informationsmöte som hölls i Hässleholm på tisdagskvällen kom ett 20-tal kvinnor, som sa sig vara intresserade av att jobba inom en ideell kvinnojour i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 15 november 2001

Såväl socialnämndens ordförande Gunnel Persson, som chefen för vuxenenheten på socialförvaltningen Rosita Esgaard och lokala BRÅ: s projektledare Marika Nilsson är eniga om att det behövs en kvinnojour i Hässleholm som kan hjälpa och stötta kvinnor som blivit utsatta för brott. Behovet av en kvinnojour i kommunen har länge funnits och i synnerhet nu då antalet anmälningar om misshandel har ökat. I dagsläget är det många utsatta kvinnor som sökt hjälp hos kvinnojouren i Kristianstad. Vid informationsmötet i Hässleholm på tisdagskvällen fanns också representanter från kvinnojouren i Kristianstad på plats. Kvinnojouren i grannkommunen har även lovat att hjälpa den nya ideella föreningen i Hässleholm igång vid starten. Tanken är att den nya kvinnojouren inte enbart ska ge stöd åt misshandelsdrabbade kvinnor, utan också att medlemmarna ska arbeta förebyggande, bland annat med information i skolorna. Genom att ta upp diskussioner med eleverna kan man påverka attityder och belysa könsrollerna på ett sätt som ger ökade kunskaper om relationsproblematiken. ewe.nilsson @kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.