Laila Jeppsson blir kommunchef

Hässleholm • Publicerad 7 januari 2012

HÄSSLEHOLM. Omsorgschefen Laila Jeppsson har sagt upp sig. I stället blir hon kommunchef i Tingsryd.

– Jag har varit här i fyra år och det är läge att gå vidare, säger hon.

Laila Jeppsson kommer från början från Lessebo, som är en grannkommun till Tingsryd.

Hon bor i Sölvesborg. Tidigare har hon arbetat inom omsorgsförvaltningarna i Växjö, Ronneby och Karlskrona, samt med flera förvaltningar i Uppsala.

Sökt som kommunchef

Hon har tidigare sökt jobbet som kommunchef i Bromölla, men fick det inte. När samma tjänst i Tingsryd dök upp i månadsskiftet november-december nappade hon.

–  Vi har gjort en himla massa saker i Hässleholm under min tid och det är en av de bästa arbetsplatser jag haft. Men det behövs kanske nya krafter att fortsätta arbetet.

Bland annat har ett stödcentrum för psykiskt funktionshindrade öppnat på Första avenyn, dagcentral för dementa på Kaptensgården, valfrihet inom hemtjänsten har införts. Även kvalitetsarbetet har hamnat i fokus.

Försvunnit platser

Samtidigt har många platser inom äldreomsorgen dragits ned.

– Det är jag inte så nöjd med, men vi har en budget att förhålla oss till.

Omsorgsförvaltningen ansvarar för äldreomsorg, handikappomsorg och socialpsykiatri. På förvaltningen arbetar 1 500 personer. Som kommunchef i Tingsryd får Laila Jeppsson lika stor personal.

Till den siste mars måste kommunen ha hittat en ny omsorgschef.

INTERNAL INTERNAL
Johannes Lindén
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.