Annons

Landskamp för svenska och danska cairnterrier

HÄSSLEHOLM. På lördagen arrangerades en ovanlig landskamp på Hässleholmsgården. Cairnterierklubbens södra avdelning arrangerade då Öresundscupen som tillika blev en landskamp mellan svenska och danska hundar av cairnterrier ras. Tävlingen går till så att de svenska hundarna bedömdes på lördagen och på söndagen var det de danska cairnterriernas tur.
Hässleholm • Publicerad 6 augusti 2001

För att få en enhetlig bedömning så var det en och samma domare som stod för bedömningen både på lördagen och söndagen. Sverige vann för fjärde året i rad. Den svenska vinsten i år slutade på 24 poäng. Det var också den svenska hunden Jennevas Fabian som blev Öresundschampion. I den svenska tävlingen utsågs samma hund till Best in show. Eftersom domaren Mrs Sally Latto är från England så hade hon inte heller någon anknytning till de tävlande länderna i landskampen. Det var nu för 14: e året i rad som cairnterrier i Sverige och Danmark tävlade mot varandra, men det var första gången som tävlingen hölls i Hässleholm. I den svenska delen av tävlingen deltog 57 hundar i ett tiotal klasser. Domaren dömer enligt samma system både i Sverige och Danmark. Ett förutbestämt antal hundar i varje klass poängsätts från 0-10, där 10 är den perfekta hunden. Men så hög utmärkelse har endast utdelats vid ett tillfälle. Vid bedömningen på Hässleholmsgården var det flera hundar som kom upp i åtta poäng och det är också ett mycket bra betyg. Vid tävlingen specialstuderade vi cairnterriern Seedich Chivas, som vann fjolårets tävling. Seedich Chivas skötte sig fint och var väldigt alert när han visades upp i ringen, men i årets tävling fick han se sig slagen av sin helbror Seedich Ceasar, som vann den öppna klassen. Resultat från Cairnterrierutställningen i Hässleholm: Bästa valp: Raskens Royal Trade Mark, äg. Mats Lindborg och Elisabeth Nordstrand Kungsör, Bästa Junior: Mylord’s Raindrop, äg. Annelie Kling, Braås och Margareta Ericsson, Gemla. Bästa unghund: Raskens Rusty Nail, äg Mats Lindborg och Elisabeth Nordstrand, Kungsör. Bäst i öppen klass: Seedich Cesar, äg. Olle Kellqvist, Malmö. Bästa veteran: Pennypops Marie Philippe, äg. Ylva och Birgit Nyborg, Vetlanda. Best in show: Jennevas Fabian, äg. Eva Hamilton och Marianne Hansson, Kållekär. BIM, bäst i motsatt kön, Pennypops Dolce Vita, äg. Ylva och Birgit Nyborg, Vetlanda. ewe.nilsson @kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-83050
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons