unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Långa tånaglar bakom Lex Sarah-rapport

Personalen på boendet klippte inte kvinnas tånaglar, vilket orsakade smärta när hon bar skor. Det har lett till en Lex Sarah-rapport om missförhållande.
Foto: Anna Littorin

Verksamhetschefen på ett boende i Hässleholms kommun fick i somras mejl med bilder på kvinnans oklippta tånaglar.

Tånaglarna var då så långa att det orsakade smärta när kvinnan bar skor.

Utredningen visade att det uppstått missförstånd vid information till personalen angående nagelvård.

Personalen berättade att det inte fanns någon nagelvård på boendet och att personalen inte ska klippa naglar på grund av infektionsrisk.

Det var en missuppfattning och gäller bara i det fall en brukare har diabetes. Nagelklippning ingår i den personliga omvårdnaden.

Risken för att liknande missförhållande upprepas i framtiden anses vara liten, kommer utredningen fram till, eftersom rutinen kring personlig omvårdnad nu är förtydligad. Missförhållandet anses inte heller så allvarligt att det bör anmälas till IVO (Inspektionen för vård och omsorg).