Annons

Långtradare välte vid Lommarpskorset

VINSLÖV/STOBY. Blixthalkan slog till på onsdagsmorgonen och orsakade två större trafikolyckor i Hässleholmstrakten. I båda fallen var det långtrader som körde av vägen, dels vid Lommarpskorset på riksväg 21 och dels på 23:an utanför Stoby. Inga personer skadades dock vid avåkningarna.
Hässleholm • Publicerad 10 januari 2001
Avstängd. Delar av 21:an var avstängd efter olycka tidigt på onsdagsmorgonen. Både lastbilen och släpet hamnade i diket. Fordonet som är hemmahöranmde i Åhus, var fullastade med gipsskivor.Bild: TOMMY SVENSSON
Avstängd. Delar av 21:an var avstängd efter olycka tidigt på onsdagsmorgonen. Både lastbilen och släpet hamnade i diket. Fordonet som är hemmahöranmde i Åhus, var fullastade med gipsskivor.Bild: TOMMY SVENSSONFoto: 

Olyckan på 21:an några hundra meter väster om Lommarpskorset utanför Vinslöv, inträffade vid halvfyratiden. Det var en långtradare från Åhus, lastad med gipsskivor, som var på väg västerut.

Föraren fick sladd. Efter det att fordonen kom utanför asfaltkanten, vek ekipaget sig. Både dragfordonet och släpet lade sig på sidan i diket och på vägrenen på den motsatta körbanan. Det besvärliga bärgningsarbetet pågick under hela förmiddagen. Gipsskivorna fick först lastas av med hjälp av hjullastare, för att underlätta bärgningen. 21:an var då avstängd i östlig riktning. Trafiken leddes förbi olycksplatsen på gamla riksvägen genom Lommarps by.

Annons

Den andra olyckan inträffade vid korsningen mellan riksväg 23 och väg 119 öster om Stoby. Det var en tyskregistrerad långtradare som halkade av vägen strax efter klockan fyra på morgonen.

Vidare rapporterar polisen också om en singelolycka med personbil i Lommarpskorset. Den inträffade på tisdagskvällen. Föraren som är misstänkt för rattfylleri körde ner en av trafikdelarna.

jan-tuve.truedsson

@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons