Lastzon har blivit en långbänk

Lastzonen vid Hässleholm Kulturhus har blivit en långbänk. Prislappen är nu så hög att det är tveksamt om planen fullföljs. Jobbet har stoppats tills vidare, säger tekniska nämndens ordförande Pär Palmgren (m).
Hässleholm • Publicerad 12 mars 2008

- Hässleholms Vatten har en 80 år gammal spillvattenledning som måste flyttas. Arbetet blir då dubbelt så dyrt,1,4 miljoner kronor, då ledningen måste grävas ner fyra meter i Andra avenyn.

- Som om detta inte var nog har Eon flera fiberkablar som kostar 750000 till 1 000 000 kronor att flytta. Detta kan undvikas om lastzonen läggs längre ut. Två p-platser försvinner men flytten av spillvattenledning kommer vi inte ifrån.

- Den nya situationen gör att kulturförvaltningen ska titta på andra lösningar där teatertrailrar kan lasta och lossa, och om det går att jämka samman kraven från skyddsombudet, berättar Pär Palmgren.

- Lastzonen används cirka en gång i månaden. Det betyder 15000 kronor per gång innan investeringen är avskriven, och det är i dyraste laget.

Jan-Tuve Truedsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.