Låt dig roas på Hovdala slott

HÄSSLEHOLM. Hovdaladagarna har sin trogna publik och nu under lördag och söndag genomförs de nionde Hovdaladagarna enligt gammalt beprövat koncept. Drygt ett 30-tal hantverkare kommer att visa upp gamla hantverkstraditioner på den yttre borggården. Runt om på slottsområdet kommer det att vimla av gycklare. Det blir utställningar och underhållning i olika former. Hovdala vänner informerar slottets yttre omgivningar och Göinge trädgårdssällskap ger råd och tips när det gäller krydd- och läkeväxter.
Hässleholm • Publicerad 30 juli 2002

Hovdaladagarna inleds klockan 12 på lördag med en konsert med Ensemble Flatterje som bjuder på 1200-talsmusik för 2000-tals publik. Det blir således toner från förr framförda på traditionella instrument från tiden. Rundvandringen på hantverksmässan kan varvas med nedslag på olika platser inom slottsområdet där det bjuds på allehanda underhållning och aktiviteter för både äldre och yngre besökare.

I huvudbyggnadens källare kan barn mellan 7 och 13 år få uppleva källarens mysterier. I portvalvet in till den inre borggården finns en liten dörr. Den som vågar sig innanför dörren har tagit första steget in i spökenas värld, där man kan få höra hiskeliga berättelser och fantasifulla historier. I år har man satsat lite extra på slottsträdgården och försökt att återställa den i de skick den tidigare har varit på slottet. I direkt anslutning till trädgården finns medlemmar i Göinge trädgårdssällskap som informerar om krydd- och läkeväxter.

Teater -och varitéframträdanden finns inlagda som programpunkter under de båda Hovdaladagarna. Det finns även möjlighet att studera de utställningar som finns i Stallet och Orangeriet. Programmen inleds klockan 12 båda dagarna och pågår sedan till klockan 16. Hovdaladagarna kolliderar med Festivaldax, men arrangörerna tror inte att detta får någon negativ inverkan eftersom de flesta arrangemangen under Festivaldax är på kvällstid.

Nytt för årets Hovdaladagar är att man i år ordnar bussturer från Resecentrum ut till Hovdala slott.

ewe.nilsson

@kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.