Lilla OS avgjordes på Österås

Det kämpades väl när kommunkampen Lilla OS avgjordes i går på Österås i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 24 maj 2005
Robin Svenson, Kyrkskolan får guldmedaljen av Annette Lilja, Daniella Andersson och Madelen Bernstein, som båda går på Ljungdalaskolan delade andraplatsen i sitt längdhoppsheat. BILD: OLOF ABRAHAMSSON
Robin Svenson, Kyrkskolan får guldmedaljen av Annette Lilja, Daniella Andersson och Madelen Bernstein, som båda går på Ljungdalaskolan delade andraplatsen i sitt längdhoppsheat. BILD: OLOF ABRAHAMSSONFoto: 

– Det är fjärde året som vi arrangerar Lilla OS, berättar Annette Lilja, idrottslärare och tävlingarnas initiativtagare. Hon berättar att det är en populär tävling och i år deltog 100-talet elever från särskolan och de som finns i integrerade klasser.

– Tävlingen är inte åldersindelad. Deltagarna deltar utifrån sina egna förutsättningar. Med hjälp av elevernas resultat då de tränat på idrottslektionerna har vi gjort gruppindelningen. Därför fanns det till exempel 13 60 metersheat med tider från 8,5 sekunder upp till en minut.

Förutom 60 meter tävlade deltagarna också i längdhopp och kast med liten boll. Men det är inte bara tävlingarna utan ceremonin runt det hela som lyfter hela arrangemanget. Med plakat med skolans namn ställde deltagarna upp skolvis.

Precis som på riktiga OS defilerade deltagarna in på Österås Idrottsplats. Invigningstalare var rektor Gullbritt Binnergård och på det följde duvsläpp. Det disiga och dimmiga vädret gjorde dock att man avstod från släppa ut en hel flock, utan nöjde sig med en duva.

– Medaljer med blågult band hängde runt halsen på alla elever. Förutom de som placerade sig etta, tvåa och trea i de olika heaten, så får alla en deltagandemedalj, påpekar Annette Lilja.

Jan-Tuve Truedsson

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.