Lokala hjältar fick igång publiken

Hässleholm • Publicerad 5 augusti 2004
Det är mer nervöst att uppträda på hemmaplan, men av den nervositeten märktes inget när bandet vant äntrade scenen.
Det är mer nervöst att uppträda på hemmaplan, men av den nervositeten märktes inget när bandet vant äntrade scenen.Foto: 
Joddla med Siv fick genast i gång Hässleholmspubliken. Bilder: Per Rosenqvist
Joddla med Siv fick genast i gång Hässleholmspubliken. Bilder: Per RosenqvistFoto: 

I går kväll äntrade de lokala hjältarna Joddla med Siv scenen på Festivaldax. Det var bandets första spelning i hemstaden för i år och den var efterlängtad.

Under sommaren har Joddla med Siv kuskat runt i Skåne och spelat på olika platser. I går gjorde de årets första framträdande i Hässleholm.

– Det är lite speciellt att spela här och vi är mer nervösa än annars. Eftersom vi bor i stan och rör oss här till vardags så tittar folk på en på ett annat sätt och det är många ansikten som man känner igen. Fast efter några låtar brukar vi komma i gång och då släpper det, så det ska nog gå bra, sa bandets dragspelare Mange Manet innan konserten. Det var tjockt med folk i tältet på Stortorget långt innan halv tio då Joddla med Siv skulle spela. De som inte fick plats stod utanför. Bert Kjällgren från Västar Torup stod och åt popcorn medan han väntade.

– De är bra tryck i Joddla och texterna är roliga.

Elin Andersson och Angelika Fransson hade åkt från Båstad för att se bandet och väntade i raden längst framme vid scenen.

– De är bra helt enkelt och de har roliga texter, sa Elin Andersson.

De var båda förväntansfulla eftersom de skulle se Joddla med Siv live för första gången och de hoppades få höra många äldre låtar.

Drygt en kvart försenat klev bandet upp på scenen på Stortorget med låten Kärringen å myran. Då hade publiken under en halvtimme försökt ropa, vissla och klappa in Joddla. Av nervositeten märktes inget utan Joddla verkade trivas och röjde loss.

– Den som inte vill ha roligt kan gå någon annanstans, sa Lucky Martin till publiken.

Sen var publiken i gång och det kändes som att alla Hässleholmare på stan sjöng med i låtar som Aj, aj kylarspray och Kaj ä gaj. Fast konstigt nog så var det en och annan som åkte karuseller på tivolit en bit bort

.

Sofia Lindh

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.