Annons

M-riksdagskvinnor besökte kvinnliga företagsledare

HÄSSLEHOLM. En grupp kvinnliga riksdagsledamöter från moderata samlingspartiet i landet besökte på fredagen kvinnliga företagare och speciellt gruppen som ingår i nätverket FastighetsQvinnorna i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 26 januari 2001

Riksdagsledamöterna Anna Åkerhielm, Helsingborg, Ann-Katrin Dunker, Sandviken, Berit Adolfsson, Möndal, Maud Ekendahl, Ängelholm och Inga Berggren har bildat ett eget nätverksgrupp inom sin riksdagsgrupp som sätter kvinnligt företagande i blickpunkten genom att åka ut till olika orter i landet för att diskutera med kvinnliga företagare.

–Det är viktigt för oss att få deras syn på företagandet. De problem som de stöter på kan vi lyfta fram och föra upp till debatt, säger Ann-Katrin Dunker. På morgonen fick riksdagsledamöterna träffa de nio kvinnor i Hässleholm som ingår i nätverket FastighetsQvinnorna. Nätverket startades för kvinnliga fastighetsägare i Hässleholm för fyra år sedan, för att stärka och stötta de kvinnliga fastighetsägarna i en mycket mansdominerad bransch

Annons

Under förmiddagen fick riksdagsledamöterna även göra ett studiebesök i en miljöanpassad lägenhet. Där man i fråga om färger och inredning satt miljöaspekterna mycket högt.

Den unga företagaren Madleen Sjögaardh, som driver kulturcafe Madrix, fick också besök av riksdagskvinnorna.

Madleen fick tillfälle att berätta om hur hon som ung företagare upplevt hur det är att starta eget.

ewe.nilsson

@kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons