Man anklagas för att själv tänt på

Den 32-årige bilägaren i Hässleholm förlorade tvisten mot If Skadeförsäkring. Han får inte någon ersättning för sin utbrända bil som han köpt för 159000 kronor, eftersom tingsrätten anser att bilbranden anlagts av bilägaren eller någon närstående person till honom.
Hässleholm • Publicerad 11 mars 2008

Rätten ansåg med stöd av den utredning som gjorts att den person som anlagt branden måste ha haft tillgång till bilens nycklar. Nycklar som förvarades i bilägarens bostad.

Förutom att bilägaren inte får några pengar för den utbrända bilen dömdes han också att betala nära 40000 kronor för de rättegångskostnader som försäkringsbolaget haft.

Det var i februari månad 2005 som mannen köpte en Volvo S 60. Den 2 november förstördes bilen i en anlagd brand då fordonet var parkerat utanför mannens bostad i Hässleholm.

Bilen var utrustad med ett larm som känner av rörelser inne i kupén, därför anser brottsutredarna att bilen varit öppnad med nyckel då brand anlades.

Ewe Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.