unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Man i 30-årsåldern åtalas för våldtäkt

Mannen knivhotade kvinnan och tvingade sig till samlag.
Kvinnan upplevde skräck och allvarlig rädsla för sin säkerhet.
Kvinnan upplevde skräck och allvarlig rädsla för sin säkerhet.
Foto: Heiko, Junge

Det var den 12 juli som mannen misstänks ha tvingat en kvinna till samlag, även analt. Enligt stämningsansökan har mannen, som är i 30-årsåldern, greppat tag i kvinnans hår, tagit tag om hennes hals och hållit fast henne. Han ska dessutom ha utövat fysiskt våld av andra slag under samma dag, i form av bland annat slag i ansiktet.

Han åtalas för två fall av våldtäkt samt misshandel. Han åtalas även för grovt olaga hot, sedan han sagt att han ska mörda kvinnan och riktat en kniv mot hennes hals och bröst.

Mannen greps och anhölls samma dag. Han har suttit häktad sedan mitten av juli.

I samband med rättegången tas även en rad andra åtalspunkter upp: grov olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott och ringa dopningsbrott.