Maud Olofsson besökte Hässleholm

HÄSSLEHOLM. Nu flackar Maud Olofsson land och rike runt för att presentera sig och den politik hon står för. På tisdagen besökte Maud Hässleholm och Malmö, där hon bland annat sa att vi nu går mot en livsmedelshantering som blir mer och mer miljöstyrd. –Det är bra att intresset ökar för de produkter vi stoppar i oss, men vi får samtidigt vara medvetna om att kvalité kostar pengar och att bönderna ska kunna leva på sitt jordbruk, sa Maud Olofsson.
Hässleholm • Publicerad 28 februari 2001
Maud mot toppen. Under senare tid har Maud Olofssons ställning som främsta kandidat till partiledarposten inom Centern stärkts mer och mer. På tisdagen besökte Maud Olofsson Hässleholm.Bild: WILLY ALM
Maud mot toppen. Under senare tid har Maud Olofssons ställning som främsta kandidat till partiledarposten inom Centern stärkts mer och mer. På tisdagen besökte Maud Olofsson Hässleholm.Bild: WILLY ALMFoto: 

När det gäller kampen om vem som ska bli centerpartiets nye partiledare, så säger Maud Olofsson att hon inte engagerat sig i de valarbete som pågår inom centerpartiet.

– Jag och Lena Ek jobbar bra tillsammans och jag ser inte detta som en fråga om att vara för den ena och mot den andra, säger Maud Olofsson.

Trots detta har sannolikheten för att Maud Olofsson ska bli centerpartiets nya ledare ökat sakta men säkert. Merparten av de distrikt som redan nu öppet deklarerat sitt val ger sitt stöd åt Maud Olofsson. Den 8 mars ska valberedningen lägga fram sitt förslag och sedan ska centerpartiets nye partiledare utses vid centerpartiets extra stämma i Stockholm den 19 mars.

Maud Olofsson har varit med i centerrörelsen sedan hon var 14 år. Hon har en bred förankring inom Centern, men har inte haft så många tunga uppdrag på riksnivå.

Maud Olofsson är VD för Hushållningssällskapet i Västerbottens län. Hon är bosatt i Robertsfors kommun. Hon har suttit i fullmäktige i Luleå och har jobbat en hel del med kvinnors företagande. Själv påstår hon att centerpartiet nu står inför en mycket spännande framtid.

Många av centerpartiets paradfrågor har nu hamnat i fokus. Det är miljöfrågorna samt den regionala- och sociala klyvningen av landet.

–Göran Persson talar om att det går bra för Sverige, men det gäller inte alla. Det finns stora regionala och sociala klyftor.

–Se bara på mina hemtrakter, där vi inom ett område som är lika stort som Danmark, bara har fyra poliser.

–När det gäller den sociala situationen, så är det stora skillnader.

Ensamma mammor kan inte leva på sin lön, pensionärer har inte råd att skaffa sig nya glasögon och psykiskt sjuka blir bortglömda och får inte de stöd som de behöver, sa Maud Olofsson. I Hässleholm liksom i Malmö talade Maud Olofsson om att det nu är dags för konsumenterna att ta makten för att skapa värdig djurhållning.

–Om svenska konsumenter vill protestera mot hur exempelvis belgiska djuruppfödare sköter sina djur, så bör man utnyttja ursprungsmärkningen av kött och livsmedel för att undvika belgiska produkter, framhöll centerpartiets tf partiledare Maud Olofsson.

ewe.nilsson

@kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.