Moderat politiker konsult åt kommunen

HÄSSLEHOLM. Kommunstyrelsens arbetsutskott i Hässleholm har tagit beslut om att anlita civilekonomen Bo-Anders Friberg som konsult för att analysera kommunens verksamheter. Bo-Anders Friberg som finns på valbar plats på moderaternas kommunfullmäktigelista i höst, ska således hjälpa den ”röd-gröna” koalitionen i Hässleholms kommun att göra eventuella prioriteringar inför årets budgetarbete.
Hässleholm • Publicerad 7 maj 2002

Under två månader, maj och juni, ska Bo-Anders Friberg genomföra analysen i två steg. Det första steget blir en förberedande studie, som sedan ska ligga till grund för ställningstagande om mer ingående analyser. Förstudien ska omfatta alla kommunens verksamheter med undantag för barn- och utbildningsverksamheten. Arbetsutskottet har också reserverat 140000 kronor för Bo-Anders Fribergs utredningsuppdrag under två månader. Genom intervjuer med företrädare för både anställda och förtroendevalda, samt genom studier av budget, verksamhetsberättelser och måldokument, ska den förberedande studien ge en viss vägledning. Finns det arbetsuppgifter som utan stora konsekvenser kan slopas eller göras av annan. Undersökningen ska också ge indikationer på om verksamheter bedrivs effektivt eller om finns tecken som tyder på att det kan ske effektiviseringar. Den förberedande studien som ska redovisas inför midsommaren i år ska sedan ligga till grund för steg två där man går in och gör närmare analyser av en eller flera kommunala verksamheter. Bo-Anders Friberg har tidigare arbetat som socialchef i Hässleholms kommun och senast var han anställd som ekonom på sjukhuset i Hässleholm. ewe.nilsson @kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.