Annons

Modernisering av sjukhuset

HÄSSLEHOLM. Vid sjukhuset i Hässleholm moderniseras operations- och anestesiavdelning samt sterilcentral för att möta de ökade service- och kvalitetskraven. Det är nämligen av särskild vikt att luften är så ren som möjligt på en operationsavdelning, påtalar sjukhusets informatör May-Lis Ljungberg.
Hässleholm • Publicerad 28 augusti 2001

Tidigare har det funnits två så kallade operationsboxar som skapar ultraren luft genom att luften filtreras över 100 gånger per minut genom speciella filter. Denna typ av luftrening är särskilt viktig när man opererar in främmande material i kroppen. På operationsavdelningen i Hässleholm utförs ett stort antal höft-, knä-, axel- och armbågsoperationer varför ytterligare två operationssalar utrustats med denna typ av operationsboxar under sommaren. Förutom att rena luften har man möjlighet att reglera temperaturen vilket innebär att patienten inte lika lätt kyls ner. Det innebär också att operations- och narkospersonal har en behagligare temperatur att arbeta i. De moderna fläktsystemen åstadkommer också mindre buller vilket är viktigt, inte minst ur arbetsmiljösynpunkt. De tolv år gamla narkosapparaterna har ersatts med nya och moderna där man tar vara på de senaste medicinsktekniska landvinningarna, säger May-Lis Ljungberg. I samband därmed moderniseras också övervakningsutrustningen som används för övervakningen av patienterna efter själva operationen. – Sterilisering och sterilgodshantering är nästa stora fråga som står för dörren på sjukhusets operationsavdelning. Här finns stora samordningsvinster att genomföra som också ger en ytterligare kvalitetsförbättring. – Åtgärderna, som innebär att operationsavdelningen är i absoluta framkanten av vad den medicinska tekniken för närvarande kan erbjuda, är en del i profileringen av verksamheten inom Hässleholms sjukvårdsorganisation. jan-tuve.truedsson @kristianstadsbladet.se

Av Jan-Tuve Truedsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons