Musikskolans lärare åker på turné

Andra veckan i rad var Musik & Kulturskolans lärare ute i Vinslöv och gav konsert.
Hässleholm • Publicerad 6 februari 2008
Eleverna hänfördes av musikskolans lärare som presenterade sina instrument. BILD: JOHANNA LÖNNBERG
Eleverna hänfördes av musikskolans lärare som presenterade sina instrument. BILD: JOHANNA LÖNNBERGFoto: 

Blåslärarnas konsert följdes i går upp av stråklärarna tillsammans med en gitarrist och en pianolärare. De två musikveckorna som sträcker sig över hela kommunen är musiklärarnas PR-resor för att väcka nyfikenheten för musik hos förskolebarn, och hos eleverna upp till och med årskurs tre som står i begrepp att välja instrument.

- Vi når ut till cirka 3000 elever och det är mycket uppskattade tillfällen. Det berättar Göran Olsson som är Hässleholms Musik- & Kulturskolas biträdande rektor.

I Vinslöv blev det två föreställningar på tisdagen i Furutorpshallen, för elever från Backstugan, Söderpark, Vannebergas och Sörby.

En musikalisk historia som började med den närsynte Nalle P som fick glasögon, och blev så rädd när han såg sig i spegeln att han fick hicka.

Med andra ord en sevärd föreställning med häftigt innehåll och många glada barn!

Jan-Tuve Truedsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.