Nej tack till cirkusskola på Hässleholmsgården

HÄSSLEHOLM. Cirkusgruppen Zin-Lit har fört diskussioner med kommunledningen i Hässleholm att starta en cirkusutbildning i Hässleholm. Enligt dessa diskussioner så planeras en så kallad New Stage-cirkus med manege i ladan på Hässleholmsgården, där det finns tillräcklig takhöjd.
Hässleholm • Publicerad 8 maj 2002

Men förslaget har inte fått något positivt mottagande av närboende. En kvinna som bor på Fritidsvägen skriver i ett brev till kommunledningen att hon absolut inte vill ha någon cirkus till Hässleholmsgården. Det finns tillräckligt med störande arrangemang redan på Hässleholmsgården. – Här bor ett 50-tal familjer 75 meter från Hässleholmsgårdens lada. Ingen av oss bor här på grund av lyxiga lägenheter, utan för det naturnära läget vid det som kallas rekreationsområde. – Under årens lopp har Hässleholmsgården successivt förändrats från små och enstaka arrangemang till ett sommartid elektriskt dunkande dansställe flera dagar och kvällar i veckan, säger den klagande grannen i sin skrivelse till kommunen. – Näktergalarna som tidigare häckade runt området har gett upp sitt boende, som ”ersättning” har vi fått skrål och glassplitter. – Låt Hässleholmsgården vara kvar som rekreationsområde och låt oss som bor i området få lugn och ro i våra hem, säger den klagande, samtidigt som hon föreslår att cirkusetableringen istället sker på garnisonsområdet där det både finns lämpliga cirkuslokaler och logement. ewe.nilsson @kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.