Nej till verksamhetsvaktmästare i skolan

Det blir inga verksamhetsvaktmästare inom grundskolan i Hässleholm. Majoriteten drog tillbaka förslaget efter MBL-förhandlingar och central samverkan.
Hässleholm • Publicerad 7 april 2009

– Jag har varit i kontakt med Kommunals företrädare och berättat att vi dragit tillbaka förslaget efter att ha lyssnat på deras argument, berättar kommunalrådet Lars-Göran Wiberg (C). Jag uppfattade att de blev glada för att vi strök den punkten när kommunstyrelsen tog beslutet om tekniska kontorets nya organisation.

– De tyckte helt enkelt att det inte var någon bra idé att vaktmästarna skulle flyttas över till barn- och utbildningsnämndens ansvarsområde. Vi stämde också av med ett antal rektorer i organisationen och fick likartade synpunkter.

Enligt MBL-protokollet ansåg Kommunals förhandlare att det fanns många frågetecken och oklarheter i förslaget, att det inte var genomtänkt. Dessutom råder osäkerhet kring den ekonomiska utvecklingen.

Oppositionen, som stödde förslaget i kommunstyrelsens arbetsutskott, blev tagna på sängen och begärde ajournering när ärendet behandlades i kommunstyrelsen.

När sammanträdet återupptogs begärde Socialdemokraterna tillsammans med vänstern och Miljöpartiet återremiss, men förlorade voteringen. Därefter deltog de inte i beslutet om tekniska nämndens ansvarsområde.

Jan-Tuve Truedsson 044-18 55 80
Jan-Tuve Truedsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.