Annons

Norra Skåne fyller 125 år – fira med oss och Joddla!

Hässleholm • Publicerad 20 juni 2024

Den 21 december är det på dagen 125 år sedan det första numret av Norra Skåne lämnade tryckpressen. Under långt över 100 år har Norra Skåne alltså haft en betydande roll i norra Skåne. När ett företag jubilerar blickas det gärna bakåt. För oss är det inte speciellt svårt att göra, allt tidningen gjort är dokumenterat på ett eller annat sätt. Det finns mycket roligt att återberätta. Men det är ännu roligare att blicka framåt mot de kommande 125 åren i den moderna medievärlden. Vi påstår att Norra Skåne står mycket stark.

En stor och stark redaktion kan bevaka Hässleholm och övriga nordöstra Skåne dygnets alla timmar årets alla dagar. Tillsammans med vår partner Bonnier News kan vi erbjuda ett digitalt paket med titlar som exempelvis Dagens Nyheter, Sydsvenskan och Teknikens värld. Totalt över 150 titlar. Det ingår i Norra Skåne-abonnemanget.

Annons

Tidningens ägare är extremt tydliga med att det publicistiska, i synnerhet den lokala journalistiken, är den allt övergripande meningen med verksamheten. ”Vi publicerar inte för att tjäna pengar, vi behöver tjäna pengar för att kunna publicera”, som Bennie Ohlsson, nyligen avgången styrelseordförande i Gota Media och före detta vd på Norra Skåne, brukar formulera det.

125 år är en aktningsvärd ålder. Klart att det ska firas: Vi – tillsammans med Sparbanken Skåne – bjuder in till en gratiskonsert med Joddla med Siv. Boka redan nu in den 7 september i kalendern. Klockan 19.00 intar Joddla Stortorget i Hässleholm. Är det 125-årskalas med läsarna så är det. Vi ses på torget!

Jörgen Svensson

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Marika Höghäll

Nyhetschef

Här saknas innehåll

Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons