NSF dök upp på demonstration

Hässleholm • Publicerad 12 december 2007
Poliserna
PolisernaFoto: 
Demonstration
DemonstrationFoto: 
Foto: 
Demonstration i Hässleholm på tisdagskvällen mot gatuvåldet.
Demonstration i Hässleholm på tisdagskvällen mot gatuvåldet.Foto: 

Ett antal elever som läser psykologi vid John Bauergymnasiet i Hässleholm tog på tisdagskvällen initiativ till en demonstration mot gatuvåldet. Demonstrationståget startade från Qpoolen i Hässleholm. Med tända facklor och plakat tågade man sedan till Stortorget.

På torget läste Jessica Sandqvist och Josefin Larsson upp några korta appeller. Vidare talade Peter Andrén om sina och familjens erfarenhet av gatuvåldet, sedan hans son för någon månad sedan blivit brutalt nedslagen och misshandlad.

I slutet av demonstrationen dök en grupp personer från NSF (nationalsocialistisk front) upp. Enligt polisen spred de sitt budskap med megafon och banderoller. - Men inget rasistiskt eller sådant, utan de gjorde reklam för sin sak, säger Per-Anders Norling, inre befäl i Kristianstad.

Eftersom nazisterna inte hade något tillstånd har fyra män i 15- 20-årsåldern delgivits misstanke om störande av allmän sammankomst samt brott mot ordningslagen.

Jan-Tuve Truedsson och Peter Maunula

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.