Ny förvaltning inrättas i Hässleholm

Hässleholm • Publicerad 14 maj 2003

HÄSSLEHOLM. Från och med den 1 juli i år ska det inrättas en ny förvaltning under kommunstyrelsen i Hässleholm. Arbetsmarknadsenheten, Gastronovum och Norra Station ska samlas en egen organisation och avskiljas från kommunledningskontoret.

Bakgrunden är att kommunen i allt högre grad engagerar sig i eftergymnasial utbildning i såväl egen regi som i samverkan med högskolor. Dessutom prövas också nya arbetsformer inom komvuxutbildningar och utbildningsinslagen kommer i ramtiden att utgöra ett större inslag inom den kommunala arbetsmarknadspolitiken.

Den nya förvaltningen som kommunstyrelsens arbetsutskott beslöt om på onsdagen skall benämnas arbetsmarknad och kompetensutveckling. Från och med 2004 kommer även huvudmannaskapet för vuxenutbildningsenheten att överföras från barn- och utbildningsnämnden till den nya förvaltningen.

Jan-Tuve Truedsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.