Ny kalender på gång

Hässleholm • Publicerad 4 december 2007
Rutger Ragnarsson fortsätter bidra med bilder till Hässleholmskalendern.BILD: BOSSE NILSSON
Rutger Ragnarsson fortsätter bidra med bilder till Hässleholmskalendern.BILD: BOSSE NILSSONFoto: 

Det blev en Hässleholmskalender även 2008, och denna gång har Rutger Ragnarsson plockat ut vykort från hur det såg ut i stan på 50-talet. På grund av att det är ett stycke av vår samtida kultur som sprids med kalendern är den efterfrågad, inte minst av många äldre hässleholmare. Försäljning är redan igång, lagom till jul.

Rutger Ragnarsson ger ut kalendern tillsammans med Hässleholms bokhandel, som tryggar utgivningen och ser till att den säljs.

– Det var när Hässleholms Fotoklubb slutade att ge ut sin kalender för snart tio år sedan som jag pratade med Kenneth Persson på bokhandeln och föreslog att vi skulle fortsätta utgivningen. Kalendern var ju och är fortfarande efterfrågad.

– Jag ska nog kunna bidra med bilder till några kalendrar till. Jag har bortåt 1500– 1 600 gamla Hässleholmsmotiv så det räcker ett tag till.

Kalendern trycks i cirka 1000 exemplar och i 2008 års upplaga finns bilder från Frykholmsgatan med gamla posten, Sörby prästgård i hembygdsparken, Första avenyn, stationen och matsalen på T4 när det fortfarande var ett regemente.

Jan-Tuve Truedsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.