Ny skola kan öppna till hösten

Skolinspektionen har godkänt Karl-Oskar utbildning AB som huvudman för förskoleklass och grundskola för årskurs 1–9 i Hässleholm. Utbildningen får starta tidigast den 30 juni i år och senast vid början av läsåret 2012.
Hässleholm • Publicerad 4 januari 2011

Karl-Oskar utbildning AB har sitt säte i Växjö. Bolaget har också skolor i Ronneby, Ljungby och Kalmar. I Hässleholm har de uppgett att förskoleklassen och grundskolan ska ha 50 res-pektive 450 elever vid fullt utbyggd verksamhet.

– Vår ambition är att starta årskurs 4-8 i augusti. F-3 kommer senare, säger vd Bengt Eriksson.

Placeringen på skolan är inte bestämd, men Bengt Eriksson berättar att de har tittat på en lokal i centrum.

– Den är lämpad för årskurs 7-9, men de mindre barnen behöver en skolgård.

Skolan jobbar med profilering mot it, språk och idrott. I Hässleholm kan även en musikprofil bli aktuell.

Hässleholms kommun har framfört att en etablering av en skola i den här storleken innebär strukturella förändringar och organisatoriska svårigheter samt kraftiga extrakostnader under skolans uppbyggnadsår.

Enligt Skolinspektionens bedömning kommer inte en etablering innebära påtagliga negativa följder för den del av skolväsendet som anordnas av kommunen.

Hässleholms kommun hade 28 grundskolor under vårterminen 2010 och 5 544 elever i förskola och grundskola.

Johannes Lindén
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.