Annons

Nya jobb kan skapas i Hässleholm

HÄSSLEHOLM. Företaget Rebub AB i Byske i Västerbotten har planer på att starta en tillverkning av gummiduksprodukter i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 26 september 2001

Företagets produkter tillverkas idag på licens i både USA och England. – Den höga dollarkursen plus fraktkostnaderna har gjort att vi ser fördelar att producera produkterna själv. Eftersom vi har patenträtten till produkterna i hela Europa, så har Hässleholm ett klart bättre läge än Byske när det gäller kontakterna med den europeiska marknaden, säger Rebub AB:s vd Åke Paulsson Åke Paulsson hoppas att allt ska vara klart med etableringen i Hässleholm kring årsskiftet. Efter kontakter med Hässleholms kommun så är tankarna att tillverkningen av gummiduksprodukterna ska förläggas till den gamla Miloverkstaden på garnisonsområdet. I inledningsskedet kan det handla tillverkning i ett skift som skapar jobb för 25 personer. Det finns en stor marknad för produkterna och därför finns det utrymme att utöka tillverkningen till flera skift. – Fabriken i England som tillverkar åt oss ska läggas ner. Därför tänker vi köpa maskinerna och flytta dem till Hässleholm, säger Åke Paulsson. Företaget i Byske sysselsätter sju personer och ytterligare två ska nu anställas vid försäljningskontoren i Byske och Arboga. – Det blir endast tillverkningen och huvudkontor som förläggs till Hässleholm om allt går i lås, försäljningskontoren i Byske och Arboga ska vara kvar, säger Åke Paulsson. Kommunledningen i Hässleholm har sedan en tid tillbaka fört förhandlingar med Rebub AB och föreslagit olika lokaler. – Det som nu är aktuellt är att Rebub AB ska beredas plats i gamla Miloverkstaden. Det behövs inga större ombyggnader för att lokalerna ska vara anpassade till Rebubs tillverkning, säger kommunalrådet Bengt Andersson. ewe.nilsson @kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons