Oaktsamhet i trafik orsakade dödsolycka

Hässleholm • Publicerad 9 maj 2007

Tingsrätten i Hässleholm dömde på onsdagen en 56-årig Bjärnumsbo till villkorlig dom och 100 dagsböter för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Det var den 20 december förra året som den 56-årige mannen körde på en 86-årig man som ledde sin cykel över ett övergångsställe i centrala Bjärnum.

Den åtalade Bjärnumsbon sa att solen stod lågt och att han blivit bländad av solen när han närmade sig övergångsstället. Han observerade inte mannen på övergångsstället. Den 86-årige mannen som blev påkörd fick så allvarliga skador att han avled innan han kom till sjukhus.

Tingsrätten säger i sin dom att 56-åringen genom sin oaktsamhet orsakat den 86-årige mannens död. Bilföraren dömdes därför för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Påföljden blev villkorlig dom och dagsböter 100 gånger 50 kronor.

Ewe Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.