Oberoende avolja år 2020

Hässleholm • Publicerad 8 maj 2007

I en trepartimotion föreslår socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet att kommunfullmäktige i Hässleholm ska ange som sin målsättning att dess verksamheter ska vara fossilbränslefria senast år 2020, samt att insatserna för att sprida kunskaperna om förnyelsebar energislag intensifieras bland annat genom att med goda exempel informera kommuninvånarna.

Motionens målsättning är att kommunens bostäder i princip ska värmas utan olja, samt att kommunens fordon och maskinpark senast år 2020 inte ska drivas med fossilt bränsle. Vidare vill man att elproduktionen i kommunens fjärrvärmeverk ökar med 50 procent fram till 2020.

Partierna framhåller även i sin motion att med dessa ambitioner skapas möjligheter att driva och stimulera fram en ny resurseffektiv teknik- och affärsutveckling, inte minst inom bioenergiområdet.

Ewe Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.