Offret har inte kunnat höras

Ännu på måndagseftermiddagen hade inte polisen kunnat höra den man som blev svårt misshandlad i en godisbutik i Hässleholm på söndagseftermiddagen.
Hässleholm • Publicerad 15 maj 2007

Efter misshandeln där ett tiotal ungdomar deltog anhölls tre ynglingar i åldrarna 18 och 19 år misstänkta för vad som då betecknades som ett mordförsök.

På måndagen berättade kammaråklagare Christina Nilsson som är förundersökningsledare i målet att rubriceringen ändrats till grov misshandel. Christina Nilsson berättar att de anhållna männen är 18, 19 och 19 år gamla och samtliga är hemmahörande i Hässleholm.

Åklagaren säger att det finns vissa uppgifter i den nu pågående utredningen som pekar på att det våldsamma slagsmålet med knivar och tillhyggen i godisbutiken kan ha börjat med att den butiksanställde kan ha upptäckt ett snatteri i butiken. De tre anhållna har vid kortare förhör förnekat brott och ingen av dem har erkänt att de utsatt den butiksanställde mannen för grovt våld.

Det har inte konstaterats om det stulits något från butiken men med tanke på den oreda som rådde efter det våldsamma slagsmålet i butiken är det inte uteslutet att det kan ha försvunnit varor. I vart fall var förödelsen stor i butiken.

För nästan ett år sedan blev ägaren till godisbutiken utsatt för ett uppmärksammat rån där han under pistolhot blev bunden med silvertejp och instängd. Sedan länsade gärningsmännen butikens cigarett- och snusförråd.

Enligt kammaråklagare Christina Nilsson finns det inte något som tyder på att brotten skulle ha något samband.

Åklagaren säger att hon först efter förhör med den misshandlade mannen kommer att ta ställning till om hon ska begära de tre anhållna männen häktade.

Ewe Nilsson

0451-830 50

ewe.nilsson@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.