Annons

Olika syn på vindkraft vid gräns

I en skrivelse till miljökontoret i Hässleholm påtalar Svenne Hermodsson i Järseke i Hässleholms kommun, det märkliga i att kommunen tycker det är olämpligt att uppföra vindkraftverk inom Hässleholms kommun i detta område som har biotopskydd.
Hässleholm • Publicerad 9 januari 2009

Det handlar om relativt orörda marker med behaglig tystnad. På Hässleholms sida av kommungränsen anses det olämpligt att uppföra vindkraftverk.

Men i Kristianstads kommun görs en annan bedömning.

Annons

På andra sidan kommungränsen finns det planer på att uppföra åtta vindkraftverk i Ullstorp och Åkeboda i Kristianstads kommun.

- Det är märkligt att kommungränsen, en gärdesgård, kan betyda så mycket för bedömning av vinkraftutbyggnaden i området. På Hässleholmssidan anses det olämpligt för vindkraft, men på Kristianstadssidan mycket lämpligt, säger Svenne Hermodsson i sin skrivelse till miljökontoret.

- Bedömningen kan tyckas vara märklig, men varje kommun får själv besluta om de områden som anses lämpliga för vindkraftsutbyggnad inom det egna kommunområdet, säger miljöchef Sven-Inge Svensson i Hässleholm

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons