”Orättvis kritik mot allmännyttans bygge”

HÄSSLEHOLM. Under tisdagen presenterade Dagens Eko en undersökning att om att de allmännyttiga bostadsbolagen skulle ha dubbelt så höga byggkostnader som de privata fastighetsägarna bygger sina hyreslägenheter där.
Hässleholm • Publicerad 31 juli 2002

– Detta är en kritik som jag inte kan förstå. Vi har varit med i Bokostnadsforum och där fått bra betyg. Målsättningen är att bygga med hög kvalitet till låga kostnader och det har vi blivit uppmärksammade för, säger kommunala bostadsbolaget Hässleholmsbyggens vd, Stephan Persson. – Det är mest de allmännyttiga bostadsföretagen som bygger idag. Det är endast en liten del som byggs inom den privata sektorn. – Man får räkna med att det kostar idag cirka 15000 kronor per kvadratmeter inklusive biutrymmen. Kostnaden för vårt bygge i kvarteret Fridhem i Hässleholm kommer att ligga på 13500 kronor per kvadratmeter inklusive garagen, säger Stephan Persson. Privata fastighetsägare har lättare för att göra upphandlingar än allmännyttiga bostadsbolag, detta kan bidra till att privata fastighetsägare i vissa fall kan få lägre kostnader. ewe.nilsson @kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.