Annons

Ordningsvakt dömd för misshandel

HÄSSLEHOLM. Tingsrätten i Hässleholm ansåg att en ordningsvakt från nordöstra Skåne använt oberättigat våld när han tjänstgjorde på nöjesstället Björksäter i Hässleholm den 10 december ifjol.
Hässleholm • Publicerad 30 augusti 2001

Ordningsvakten dömdes för misshandel men med hänsyn till att ordningsvakten fått sitt förordnande indraget och att han därmed gått miste om inkomster, så beslutade rätten att påföljden för brottet skulle bestämmas till villkorlig dom. Han dömdes dessutom att utge ett skadestånd på 7800 kronor till den man från Hörby som utsattes för misshandeln. Hörbybon som utsattes för misshandeln hade vid ett par tillfällen påtalat för vakterna att det pågick bråk inne på nöjesstället utan att dessa ingrep. När han uppmärksammade den nu dömde vakten för samma sak tog han tag i vaktens arm. Vakten bestämde då sig för att avvisa Hörbybon från lokalen. Hörbybon satte sig till motvärn eftersom han inte fann någon anledning att bli avhyst. Hur som helst blev han nedlagd av vakten som sedan med kollegors hjälp fick ut Hörbybon. Vid tumultet ådrog sig Hörbybon en fingerskada. I samband med rättegången fanns det två vittnen som berättade att de blev både förvånade och upprörda över ordningsvaktens beteende eftersom de inte ansåg att han hade något fog för sitt agerande. ewe.nilsson @kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons