Annons

Överklagar dom från tingsrätten

HÄSSLEHOLM. Vem ska man lita på, mamman till en brottsmisstänkt 16-åring eller en eventuell medbrottsling? Den frågan ska nu hovrätten ta ställning till.
Hässleholm • Publicerad 7 augusti 2001

Mamman intygade i tingsrätten att sonen varit hemma hela natten och därför inte kunnat vara med om att begå inbrottet i gatuköket Målet i Osby natten till den 4 februari i år. Däremot har en medbrottsling vittnat under ed att pojken varit med om inbrottet och också tagit hand om 2/3 av bytet. Tingsrätten i Hässleholm valde att sätta lika stor tilltro till mammans berättelse som till medbrottslingen. Den 16-årige ynglingen i Osby frikändes därmed. – Fel, tycker chefsåklagare Pär Andersson i Kristianstad och överklagar därför domen, som nu alltså kommer att avgöras av hovrätten. – Medbrottslingen hördes som vittne under ed och därför finns det ingen anledning att ifrågasätta riktigheten av hans uppgifter, menar chefsåklagaren i sin överklagan. Vid inbrottet i kiosken stals 120 askar cigaretter, åtta stockar snus, godis och kondomer till ett sammanlagt värde av 10000 kronor. bo.erlandsson @kristiastadsbladet.se

Bo Erlandsson 0451-83050
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons