Par visar vågors svalloch gubbar från skogen

Hässleholm • Publicerad 4 augusti 2004
Amatörkonstnärerna Elisabeth och Lars Rosén ställer ut på biblioteket i Vinslöv. De visar Lars träskulpturer och Elisabeths broderitavlor.Bild: Per Rosenqvist
Amatörkonstnärerna Elisabeth och Lars Rosén ställer ut på biblioteket i Vinslöv. De visar Lars träskulpturer och Elisabeths broderitavlor.Bild: Per RosenqvistFoto: 

I måndags var det vernissage på Vinslövs bibliotek. Det är de lokala amatörkonstnärerna och äkta makarna Elisabeth och Lars Rosén som ställer ut.

Elisabeth Rosén arbetar med fritt broderi och är medlem i föreningen Skånebrodöserna. På Vinslövs bibliotek visar hon tavlor där hon har broderat föremål på en botten av tyg som hon satt ihop som till exempel vågor.

– Stränder har alltid intresserat mig, säger hon och pekar på några av de tavlor som hon redan visat på utställningen "Himmel och hav" på Hovdala.

Men även skapelsen intresserar Elisabeth Rosén och i Vinslöv hänger nu några tavlor från utställningen "Skapelse" på Hovdala.

För Lars Rosén är det första gången som han ställer ut. Han visar resultatet av något han kallar för Buskslöjd.

– Allt som behövs är en gren från en buske eller ett träd och en vass kniv, säger han.

– Men det viktigaste är att man sitter på en stubbe i skogen medans man täljer. Det ingår i filosofin.

Även om man tycker mycket om Lars Roséns konst och vill köpa en trägubbe så går det inte att göra det.

– När man är färdig med sin trägubbe så får man bestämma sig för om man ska måla den, spara den, kasta den eller ge bort den. Sälja den går inte. Det här ska man inte göra för vinnings skull, säger han.

Utställningen hänger månaden ut.

Helle Larssen

VINSLÖV
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.