Paviljongen flyttas in

Den K-märkta musikpaviljongen flyttas in på kaserngården när ett femvåningshus uppförs på gamla T4-området i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 13 december 2007
Den k-märkta musikpaviljongen ska flyttas in på kaserngården. BILD: BOSSE NILSSON
Den k-märkta musikpaviljongen ska flyttas in på kaserngården. BILD: BOSSE NILSSONFoto: 

Byggnadsnämnden har nu presenterat en reviderad utbyggnadsplan för gamla T 4-området. Enligt det nya förslaget ska den gamla matsalen vara kvar. Ett femvånings punkthus ska byggas på den plats där den K-märkta musikpaviljongen nu är belägen. Musikpaviljongen ska i stället flyttas in på kaserngården.

Matsalen som enligt det ursprungliga förslaget skulle ha rivits och ersatts med tre höghus, får nu vara kvar. Även byggnaden bakom matsalen där en cykelverkstad är inrymd ska vara kvar, men förrådsbyggnaden bakom matsalen rivs och ersätts med ett tvåvånings bostadshus.

Platsen där den nerbrunna Stallmästargården tidigare var belägen ska bebyggas med ett fyra- våningshus. I mitten av denna byggnad ska det finnas en gång och förbindelse mellan kaserngården och områdena norr om. Från början hade det planerats för 500 bostäder i området men genom den reviderade planen blir antalet bostäder färre. Planen ska ställas ut för granskning. Vid sitt decembersammanträde antog också byggnadsnämnden riktlinjer för framtida utbyggnad av vindkraftverk i Hässleholms kommun. Etableringen av vindkraftverk ska vara i väl sammanhållna grupper och lämpliga områden för energiproduktion ska som allmänt intresse optimalt utnyttjas. En vindkraftgrupp ska bestå av minst tre verk. Vindkraftverken ska placeras på minst 500 meters avstånd från bostäder. Översiktsplanen som nu också omfattar framtida utbyggnad av vindkraftverka ska nu ställas ut för granskning.

Nämnden har beviljat bygglov för ändrad användning av föreningslokal, vilket innebär att Perrong 23 får flytta in i kommunens fastighet vid Stobyvägen. Grannar har befarat ljudbesvär från de konserter som kommer att hållas i lokalerna, men miljönämnden anser att föreningen kan hålla musiken inom de ljudnivåer som nämnden föreskrivit.

Ewe Nilsson

0451-830 50

ewe.nilsson@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.