Pengar till Kristianstadsvägen

Trafikverket har beslutat att medfinansiera omgestaltningen av Kristianstadsvägen. 4,2 miljoner skjuts till för att göra färdigt den miljöprioriterade infarten.
Hässleholm • Publicerad 21 januari 2012
Fyrvägskorsningen med trafikljus vid Norra/Södra Kringelvägen ska byggas om till cirkulationsplats.Foto: BOSSE NILSSON
Fyrvägskorsningen med trafikljus vid Norra/Södra Kringelvägen ska byggas om till cirkulationsplats.Foto: BOSSE NILSSONFoto: BOSSE NILSSON

HÄSSLEHOLM. Delen av vägen som det gäller är mellan Hembygdsparken (Österåsgatan) och korsningen med Norra och Södra Kringelvägen. Där ska det göras en cirkulationsplats och en separat gång- och cykelväg utmed den södra sidan. Kommunen skrev i sin ansökan att åtgärden gynnar cykeltrafiken, trafiksäkerheten och miljön.

Planerna att göra om den vältrafikerade infartsvägen dammades av när beslut togs om att Österås idrottsplats och badhusområdet skulle utvecklas.

Halva kostnaden

Bidraget avser 50 procent av den totala kostnaden och arbetet ska genomföras under 2012.

Däremot blev det inget bidrag till Vankivavägen. Kommunen hade ansökt om 4,2 miljoner kronor till att omgestalta delen mellan Drottninggatan och T4-rondellen.

– Vi får söka bidrag igen nästa år. I år försöker vi i första hand göra Kristianstadvägen klar, säger planeringsingenjör Per Nilsson.

INTERNAL INTERNAL
Johannes Lindén
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.