Pilotkommun för samarbetsavtal

Hässleholm • Publicerad 19 december 2007

Dubbeldiagnosboendet 35:an i Vinslöv har permanentats. Det beslöt socialnämnden redan i augusti, berättar ordförande Robin Gustavsson.

– Det handlar om sju platser för personer med missbruksproblem och psykiska funktionshinder. Projektet har pågått i två år och det fungerar bra.

– Resultaten är positiva. Situationen har blivit stabilare för de här människorna när de varit en tid i behandling, säger socialchef Bodil Sundlöf. Ärendet hänger också samman med den samverkan om boendeteam som kommunerna i nordöstra Skåne kommit överens om. Här kommer kommunernas och regionens personal jobba sida vid sida.

– De vi jobbar med är ute i kylan, misstänksamma mot myndigheter och det behövs mycket motivationsarbete för att få dem i behandling. Hässleholm har också valts ut till pilotkommun när det gäller samarbetsavtalet med regionen. Avtalet ska bli mall för avtalen med alla kommuner och det gör att man har stora möjligheter påverka innehållet i vården, menar Bodil Sundlöf.

– Det är positivt att regionen nu tar hand om psykiatrifrågorna, säger Robin Gustavsson. Det är ett ökat intresse för nordost, det var mycket Malmö-Lund tidigare.

Jan-Tuve Truedsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.