Annons

Pingstkyrkan och missionskyrkan går samman

VINSLÖV. Pingstkyrkan och missionskyrkan i Vinslöv går samman och blir en församling. Beslutet togs i filadelfiaförsamlingen vid helgens årsmöte. Det är ett beslut som vuxit fram under tre-fyra års tid, säger ordföranden Bertil Jönsson. Men det fanns också en inbjudan till ett samgående från vår vänförsamling.
Hässleholm • Publicerad 13 mars 2001
En epok är slut. Pingstkyrkan upphör. Bertil Jönsson berättar att församlingen tagit beslut att gå samman med missionsförbundet som representeras av vinslövsordföranden Ulrika Clewemar. Bild: PER ROSENQVIST
En epok är slut. Pingstkyrkan upphör. Bertil Jönsson berättar att församlingen tagit beslut att gå samman med missionsförbundet som representeras av vinslövsordföranden Ulrika Clewemar. Bild: PER ROSENQVISTFoto: 

–Rent praktiskt kommer det att gå till så att filadelfiaförsamlingen läggs ner och våra medlemmar går in som enskilda medlemmar i missionsförsamling. Från och med söndag kommer vi att ha gemensamma gudstjänster. Det ska hållas ett avskedsmöte i Pingstkyrkan, men datum är inte bestämt

–Visst smärtar det att ta ett sådant här beslut. Själv har jag varit med i församlingen i 42 år. Nu har vi bara haft söndagsgudstjänster men för fanns det en stor ungdomsverksamhet med 40-50 deltagare och församlingen hade egen pastor. Samarbete är dock ingen ny företeelse för församlingarna. Sedan flera år har man till exempel haft gemensamma gudstjänster på sommaren, och filadelfiaförsamlingens medlemmar har varit trogna besökare på missionsförsamlingens dagledigsamlingar.

Annons

Ulrika Clewemar, missionsförsamlingens ordförande välkomnar också beslutet, och filadelfiaförsamlingens medlemmar. Hon menar att det är en naturlig utveckling och påpekar att samgåendet också är förankrat bland medlemmarna i hennes församling

– Det är positivt. Vi älskar varandra, då ska vi också kunna jobba tillsammans. Dessutom kostar det en massa pengar när var och en sitter med sina lokaler.

–Namnfrågan har inte diskuterats, eller om filadelfiaförsamlingen ska ha en adjungerande ledamot i vår styrelse fram till nästa årsmöte. Vi har styrelsemöte på onsdag och då får vi ta upp detta. Samgåendet får ta den tid som behövs.

–Just nu har vi ingen pastor i missionsförsamlingen. Därför blir det bra att göra samgåendet nu, och en bra utgångspunkt för att tillsammans rekrytera en ny pastor.

Ulrika Clewemar berättar vidare att missionsförsamlingen också tagit beslut att avyttra och sälja den pastorsbostad man haft på Långgatan. Istället för att vara uppbunden får den man anställer själv bestämma över sitt boende.

Fotnot:

Filadelfiaförsamlingen har 18 medlemmar medan 155 är anslutna till missionsförsamlingen.

jan-tuve.truedsson

@kristianstadsbladet.se

Av Jan-Tuve Truedsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons