Planerar notering på Stockholmsbörsen

Eolus Vind AB har presenterat sin kvartalsrapport för perioden den 1 september till den 30 november 2010. Omsättningen var 519,6 miljoner kronor i jämförelse med 235,6 miljoner kronor under motsvarande period året innan. Rörelseresultatet var 62,7 miljoner kronor i jämförelse med 24,6 miljoner kronor under samma kvartal 2009.
Hässleholm • Publicerad 29 januari 2011

– Det är med glädje vi presenterar det högsta kvartalsresultatet i bolagets historia. Det goda resultatet beror huvudsakligen på att vi etablerat hela 16 vindkraftverk, varav 15 avyttrats till externa kunder. Den goda kvaliteten i våra projekt samt en förstärkt kronkurs har bidragit till att förbättra både resultatet och marginal, skriver företagets vd Gustaf Ekberg i en kommentar till kvartalsrapporten.

Eolus Vind planerar nu en notering på Stockholmsbörsens huvudlista. Företagets B-aktie är i dag listad på NASDAQ OMX First North. Senast i augusti 2012 ska företaget i stället noteras på NASDAQ OMX Stockholms huvudlista.

Jerker Hagman
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.