Plastföretag blir småländskt

GGM Plast AB i Hässleholm blir smålandsägt.
Hässleholm • Publicerad 24 januari 2011

GGM blir nu ett dotterbolag till T-Emballage AB i Vetlanda, men båda företagen kommer att fortsätta verka på marknaden under respektive varumärken.

Enligt Magnus Johnsson som ägt GGM tillsammans med Göran Haglund stod man vid ett vägskäl, expandera på egen hand eller få en ny ägare. De valde det senare.

– Vi har haft en mycket positiv utveckling de senate åren, och nu nått en storlek som kräver större organisation och struktur för att nå nästa nivå, säger vd Magnus Johnsson. T-Emballage har stor erfarenhet av branschen och kan tillföra oss ytterligare kompetens. Därför är jag övertygad om att det är bästa köparen, för kunder, leverantörer och inte minst vår egen personal.

GGM har tio anställda och i fjor en omsättning på 135 miljoner, är rikstäckande distributör och logistikpartner inom byggvarubranschen. På T-Emballage jobbar 45 personer.

– Syftet med förvärvet av GGM är att vidareutveckla verksamheten och få tillgång till ytterligare ett starkt varumärke. Båda bolagens konkurrenskraft stärks. Uvban Alverhed, vd på T-Emballage betonar också samordningseffekter vad gäller inköp, administration, logistik och it.

Jan-Tuve Truedsson 044-18 55 80
Jan-Tuve Truedsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.