Polisanmälningar mot pojkliga i Hässleholm

HÄSSLEHOLM. Både polisen och de sociala myndigheterna säger sig ha haft svårt att ingripa mot känt pojkgäng som spridit skräck bland främst jämnåriga i 13-14 års åldern, eftersom man inte fått in några anmälningar mot pojkligan.
Hässleholm • Publicerad 6 november 2001

De som utsatts för ligans brott har inte vågat göra någon polisanmälan. Sedan pojkligans härjningar blivit uppmärksammade och omskrivna, har flera polisanmälningar gjorts under veckoslutet.

En 13-årig yngling anmälde att han under de senast två åren blivit muddrad och bestulen på mindre summor vid minst ett tiotal tillfällen. Ytterligare två anmälningar kom in från två 13-åringar som uppger att de misshandlats och bestulits av samma namngivna pojkliga, där medlemmarna är i åldrarna 13 till 14 år.

– Vi har nu satt in resurser för att utreda de anmälda brotten, säger kriminalkommissarie Curt Larsson.

I första hand är det närpolisen i Hässleholm som, tillsammans med skolan och de sociala myndigheterna, nu gått in för att stoppa pojkgänget som länge spritt skräck i Hässleholm.

Det är fem pojkar som pekats ut som gärningsmän misstänkta för rån, misshandel och olaga hot.

Eftersom de misstänkta inte är straffmyndiga blir det de sociala myndigheterna som får vidta lämpliga åtgärder.

ewe.nilsson

@kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.