Postlokalen på Första Avenyen stängdes

HÄSSLEHOLM.Klockan 12 på fredagen reglade Lena Högberg dörren för sista gången till postkontoret vid Första Avenyen i Hässleholm. Här har huvudpostkontoret i Hässleholm legat i 28 år. Nu flyttar Posten till andra lokaler i den gamla postterminalen väster om järnvägen, där Hässleholms enda postkontor ska vara beläget från och med måndag.
Hässleholm • Publicerad 10 november 2001

Redan innan kontoret stängdes på fredagen hade flyttbestyren inletts. Flyttgubbarna rullade ut inredningen som skulle överföras till det nya kontoret. Flera postboxkunder blev förvånade när strax före stängningsdags skulle kolla sina postboxar. De flesta boxarna var då borttransporterade i enlighet med den information som tidigare utgått, nämligen att postboxarna skulle vara tömda före klockan tio på förmiddagen. Både boxar och eventuell post i dessa överförs till den nya postlokalen. 1973 flyttade Posten sitt huvudkontor i Hässleholm från Frykholmsgatan till det då nybyggda kontors- och affärshuset i kvarteret Mården. Vad som nu ska inrymmas i de gamla postlokalerna är ännu inte klart. Klart är däremot att Posten öppnar sitt nya kontor vid Drottninggatan. I lokaler som tidigare tillhörde postterminalen. Det nya postkontoret kommer att ligga vägg i vägg med brevbärarexpeditionen, därmed kan man få vissa samordningsfördelar i posthanteringen. ewe.nilsson@kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.