Annons

Program fick kastas om för Österrikiska elever

Hässleholm • Publicerad 24 september 2003
Roland Karlsson lärare på elprogrammet vid Jacobskolan informerade de österrikiska eleverna när de anlände till Hässleholm på tisdagen. bild: TOMMY SVENSSON
Roland Karlsson lärare på elprogrammet vid Jacobskolan informerade de österrikiska eleverna när de anlände till Hässleholm på tisdagen. bild: TOMMY SVENSSONFoto: 

Det elektrifierade samhället är sårbart det fick de tio Österrikiska eleleverna uppleva under första besöksdagen i Hässleholm.

Första dagens program fick kastas om för att det var flera timmars strömavbrott.. Eleverna på elprogrammet vid Jacobskolan i Hässleholm deltar i ett EU-projekt med ett studieutbyte mellan fyra olika europeiska länder.

Annons

Just nu är det tio elever från Höhere Techische Bundeslehranstalt i Branau i Österrike som gästar Jacobsskolan i Hässleholm. Under de tre veckorna som eleleverna från Österrike besöker Hässleholm ska de dels vara med om undervisning på skolan, men de ska också vara ute några dagar på praktik på olika företag och arbetsplatser där Levins El utför jobb.

Under treveckorsbesöket i Hässleholm ska de även följa olika IT-tekniker på deras arbetsplatser, samt göra studiebesök på Konstruktionsbackelit i Örkelljunga, Modulent i Hässleholm samt hos Macab i Trelleborg, företaget som är specialiserat på antenn och – paraboltillverkning. – Tanken är att våra treor på elprogrammet ska göra ett motsvarande studiebesök till våren, men det är ännu inte klart vilket land vi ska besöka och hur många av eleverna som ska åka med, berättar läraren Roland Karlsson, som är den som ordnat fram EU-pengarna till detta tvååriga elevutbyte mellan fyra EU-länder.

Ewe Nilsson

Hässleholm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons