Prova på dag i Qpoolen

HÄSSLEHOLM. Det var många ungdomar i åldrarna 7 till 15 år som kom till Qpoolen i Hässleholm för att delta i den Prova-på-dag som anordnades för att intressera och locka handikappade ungdomar från Hässleholm och Osby kommuner till de olika fritidsaktiviteter som står till buds.
Hässleholm • Publicerad 2 november 2001

Det var Hässleholms fritidsnämnd, handikappidrottsföreningen Klinten, barnhabiliteringen och simklubben S 71, som med olika aktiviteter i Qpoolen i Hässleholm ville slå ett slag för handikappidrotten. – Vi har skickat ut inbjudan till 150 handikappade ungdomar i åldrarna 7-15 år i Hässleholms och Osby kommuner, berättar Nicklas Persson från fritidsförvaltningen i Hässleholm. I idrottshallen fanns det möjlighet att prova på bordtennis, bordtennis för synskadade, inomhuscurling, innebandy, rullstolsrugby och boccia. I simhallen handlade det om undervisning i simning, bad och vattenlek. – Det är första gången som fritidskontoret satsat på denna information. Det är viktigt att de handikappade får information om de fritidsaktiviteter som finns , men det ger dem också möjlighet att träffa andra och skapa en social gemenskap, säger Nicklas Persson. – Alla de fritidsaktiviteter som ungdomarna får prova på idag har vi på vårt program. Om de är intresserade att fortsätta med dessa aktiviteter så kan de komma till oss, säger Simon Itkonen, som är konsulent hos handikappidrottsföreningen Klinten. – Det är viktigt att komma igång med träningen och träffa andra, säger Simon, som själv är ett gott exempel hur man kan utvecklas. Simon tillhör svenska landslaget i bordtennis för handikappade. ewe.nilsson @kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.