Psyksjuk åtalas för hot med kniv

En psykiskt sjuk man hotade ambulanspersonalen med kniv då de kom för att hjälpa honom. Nu är Vittsjöbon åtalad misstänkt för grovt olaga hot.
Hässleholm • Publicerad 2 april 2009

Det var natten till den 19 november 2008 som två ambulansförare körde från Emmaljunga efter ett larm om hjälp. Väl framme vid platsen kom mannen fram till ambulansen och öppnade förardörren. Då sa mannen något osammanhängande och tog fram en 20 centimeter stor kockkniv som han riktade mot ambulansförarens bröstkorg och hals.

– Brottet är grovt eftersom det riktat sig mot en viktig samhällsfunktion – en ambulansförare under tjänsteutövning, skriver kammaråklagare Chister Almfeldt i stämningsansökan.

Efter ett tag släppte han kniven och gick runt till passagerarsidan och klängde sig sedan fast där när ambulansen försökte köra därifrån.

Mannen säger i förhör att två personer varit inne i hans lägenhet och att det var därför han hade med sig kniven ut. Han berättar också att han druckit 14 starköl under natten.

Johannes Lindén
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.