Annons

Räddningstjänsten kritisk ”Vi ska gå vidare med det här”

Brandvarningssystemet i det nya kulturhuset fungerar. Igår var det dags igen. Under en föreställning med Varité Rex i Blå Salongen uppstod en mindre brand i ett rum angränsande till scenen och räddnings-tjänsten fick rycka ut.
Hässleholm • Publicerad 2 januari 2001
Lång väntan. På grund av branden fick barn och föräldrar fick vänta på konserten med Skånska Café & Underhållningsorkestern.
Lång väntan. På grund av branden fick barn och föräldrar fick vänta på konserten med Skånska Café & Underhållningsorkestern.Foto: 
Farlig lek med eld resulterade i en mindre brand på kulturhuset i Hässleholm mitt under pågående föreställning i går eftermiddag. Bild: PER ROSENQVIST
Farlig lek med eld resulterade i en mindre brand på kulturhuset i Hässleholm mitt under pågående föreställning i går eftermiddag. Bild: PER ROSENQVISTFoto: 

Varité Rex presenterade en gycklarshow som inleddes med jonglering med brinnande facklor och eldslukning.

–Den förklaring vi fick var att en gnista skulle ha hoppat från den ena facklan när artisten skulle gå in på scenen och antänt först en tygtrasa som låg på ett bord och därefter bordet, berättar Conny Ingvarsson vid räddningstjänsten.

Annons

Branden var släckt när räddningstjänsten kom till platsen, och showen genomfördes utan att publiken märkte något mer än en röklukt, som den ene artisten avfärdade som ofarlig för de många barn som fanns i publiken. Men räddningstjänsten var kritisk till artisteriet med eld inför en barnpublik.

–Barnen får dubbla budskap när de ser vuxna leka med eld. Vi ska gå vidare med det här, eftersom vi tycker det är klart olämpligt att jonglera med öppen eld inomhus, säger Conny Ingvarsson.

Branden fick också den konsekvensen att konserten med Skånska Café & Underhållningsorkestern i Röda salongen fick skjutas upp 20 minuter innan räddningstjänsten hade kontrollerat lokalerna.

Till nyårskonserten, arrangerad av Hässleholms konsertförening kom drygt 250 personer, en siffra som arrangören var mycket nöjd med.

Ensemblen bjöd på musikaliska godbitar av bland andra Strauss, Benny Andersson och Kreisler.

lena.timelin@kristianstadsbladet.se

Av Lena Timelin 044 - 47 000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons