Annons

Rånare slog till mot tre banker

(Uppdaterad 17.02) På torsdagsförmiddagen slog en ensam rånare till mot två banker i centrala Hässleholm. Den maskerade mannen fick med sig 6 000 kronor från SEB, men försökte även råna Nordea.
Hässleholm • Publicerad 29 januari 2009
Bilder: Tommy Svensson
Bilder: Tommy SvenssonFoto: 

Larmet om rånen kom strax före kl 10.30. Först ska mannen ha slagit till mot Nordea på Tingshusgatan där han hotat personalen med ett tillhygge eller pistolliknanden föremål. Det blev dock inga pengar.- Personal från banken följde sedan efter honom då han gick över torget och bort till SEB på Första Avenyn, berättar polisens presstalesman Ingvar Widell. Vi vet inte om han då hade på sig rånarluva eller mask. Det såg inte personal då de följde efter på avstånd.Enligt uppgifter som Kristianstadsbladet fått fram har rånaren fått med sig 6 000 kronor från SEB, men ingenting från Nordea. Mannen ska ha blivit filmad av Nordeas övervakningskameror, och enligt polisen har ingen blivit allvarligt fysiskt skadad i samband med rånen.Rånaren nöjde sig dock inte utan fortsatte till Sparbanken 1826 på Frykholmsgatan. Banken hade dock blivit varnad och låst dörrarna.- Vi låste efter att vi blivit varnade av Nordea, säger bankdirektör Håcan Nilsson. Vi håller stängt tills vidare och ser hur polisarbete utvecklar sig under dagen.Även den fjärde banken i Hässleholm, Handelsbanken på Första Avenyn, blev varnade och stängde. Även en del affärer stängde efter rånet och rånförsöket.Stora polisstyrkor deltog i rånarjakten, då man misstänker att de är samma person som slog till mot bankerna. Enligt biträdande yttre befäl Magnus Lindskog deltog elva polisgrupper och hundpatruller, utredare och civilklädd polis. Den tungt beväpnade piketstyrkan från Malmö anlände också sedan man fått tips om att en misstänkt person kunde finnas i en lägenhet på Frykholmsgatan, men denna var tom.Polishelikoptern från Säve sökte också av centrala Hässleholm från luften om rånare skulle gömma sig på ett tak eller liknande. Vid 15-tiden slog polisen en järnring runt Gallerian. En person blev gripen men släpptes senare.- Spåren efter rånaren slutar i Gallerian. Därför intresserar vi oss för den. I samma fastighet finns SEB, säger Ingvar Widell. - Men det finns varken någon gripen eller misstänkt, påpekade Ingvar Widell en timma senare.

Mikael Hallqvist och Jan-Tuve Truedsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons