Annons

Revisionskritik fick mothugg

Trots revisionskritik för brister i uppföljning av enskilda vårdgivare och farhågor för en växande låneskuld, var fullmäktigemötet i Hässleholm över på mindre än en timma.
Hässleholm • Publicerad 1 november 2011

– Det finns brister i uppföljningen av kvalitet i verksamheten hos vårdgivarna, påpekade revisorn Börje Fasth.

John Bruun (FP), omsorgsnämndens ordförande höll inte med.

Annons

– Det finns kommun-övergripande rutiner för uppföljning och det är tillräckligt.

Revisionens ordförande Nils-Olof Sennmalm kommenterade delårsrapporten och konstaterade att underskotten räddas av en stark finansförvaltning.

– Men barn och utbildningsnämnden bekymrar oss när det gäller flexibilitet, framförhållning och lokalfrågor.

Oppositionsrådet Tommy Nilsson (S) höll med revisionen om den växande låneskulden.

– När den efter 2014 uppgår till 783 miljoner, ökar driftkostnaderna med 100 miljoner som tas från verksamheten.

– Det finns anledning att vara lite bekymrad för världsekonomin. Men jag delar inte din uppfattning om nedskärningar, sa kommunalrådet Urban Widmark (M) och kritiserade oppositionen för att de inte underhöll fastigheterna när de styrde kommunen.

Solcellsparken i Hästveda är ett spännande projekt. Ingrid Nyman (S) blev nöjd när kommunalrådet Urban Widmark besvarade hennes fråga att tre kommunala förvaltningar är involverade.

Svaret på interpellationen om allaktivthuset i Hästveda ges först på nästa sammanträde, då det enligt reglerna ska ske skriftligt. Det blir vid mötet den 21 november då budgeten behandlas.

INTERNAL INTERNAL
Jan-Tuve Truedsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons