Riskerar långt straff för grovt knarkbrott

Hässleholm • Publicerad 23 maj 2008

ººVice chefsåklagare Pernilla Åström lämnade på fredagen in en stämningsansökan mot en 36-årig man från Hässleholm för grovt narkotikabrott och dopningsbrott.

Den åtalade mannen greps den 2 april i år och har varit frihetsberövad sedan dess. Med hänsyn till den stora mängd metamfetamin, 1,9 kilo, som hittades hos mannen riskerar han ett fängelsestraff på mellan fem och sex år. Det var den 2 april i år som polisens narkotikaspanare slog till mot en villa i Vittsjö. Den 36-årige mannen från Hässleholm som var en av dem som greps åtalas nu för grovt narkotikabrott sedan han olovligen innehaft alternativt förvarat åt annan person 1,887 kilo metamfetamin. Gränsen för grovt narkotikabrott när det gäller amfetamin går vid 250 gram.

Mannen åtalas också för dopningsbrott eftersom polisen vid samma tillslag hittade 366 tabletter och 42 ampuller med syntetiska anabola steroider samt 44 ampuller med testosteron. Allt klassas som dopningsmedel. Vid polisens ingripande var mannen påverkad och det medför att han även åtalas för ringa narkotikabrott eftersom att han någon gång omkring den 2 april på okänd plats olovligen brukat amfetamin, metamfetamin och cannabis.

Den 36-årige mannen har suttit häktad sedan den 4 april och huvudförhandlingen mot honom tas upp inför tingsrätten i Hässleholm den 30 maj.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.