Rollspel i Vedema under påsklovet

Efter höstens succén med tv-serien "Barda" i SVT, har det redan stora intresset för att spela levande rollspel blivit ännu större. Under påsklovet kommer därför ett lajvarrangemang riktat till skolbarn och skolungdomar, i Vedema strövområde utanför Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 15 mars 2008

- 26-28 mars kommer en del av strövområdet att förvandlas till Carn, äventyrens land, säger projektledaren Morgan Jarl. Furst Alexander är i knipa och behöver hjälp av de beryktade hjältar som är redo att möta faror och vinna ära, berättar ha.

- I grupper om fem personer tilldelas spelarna vars en roll för att med hjälp av vägvisare ta sig igenom landet Carn och hjälpa fursten Då detta är ett så kallat "spårvagnslajv" lämpar det sig för alla åldrar och går bra att delta i oavsett om man är nybörjare eller har lång erfarenhet av lajv.

Tv-serien "Barda" är en dansk idé som kom i kölvattnet på "Sagan om ringen" och fantasyboomen, och efter att serien genomfört sin premiärsäsong växte antalet rollspelare explosionsartat. I dag är hobbyn landets näst största sett till antalet utövare. Bara fotbollen är större.

Arrangemanget i Vedema genomförs av föreningen Interaktiv Produktion och Studiefrämjandet Mittskåne.

Jan-Tuve Truedsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.